Vi låg och driftade under natten, kunde inte sova. Fiskefeber kallas det visst.  Tog första vaktpasset. Mellan 21-23. Somnade  men det var ganska svårt att sova,  en timme  blev det. Tog resten av vaktpasset från 01,30. Klockan 05,00 var alla vakna, mot målet där vi under gårddagen haft fantastiskt fiske.  Hittade betesfisk inom 5 minuter. Bonito. När vi letade betesfisk så raisade vi en sail, men nu var det slutlekt på småfisk. Vi struntade i den. Började trolla, men det var ganska trögt. Vid 08,00 drog det på i yttre styrbordspö. Första fisken landades, en fin haj. Fortsatte trolla, och det var min tur. Plötsligt skrek babords spö. En kanonfin Mahe-Mahe / dorado. Landade fisken snabbt. Björnes tur, ganska snabbt igen, raisad billfish. Björne fick en sailfish på 90 Lbs. Detta fullbordade hans Grand Slam. Blue marlin, sail, striped marlin inom 24 timmar. Han var glad men visste inte vad som väntade. Hittade yellowfin tuna betesfisk. Besättningen bytte alla beten, livebait. Marlincandy! Leffes tur. Han sitter med harnestet på, väntar. Plötsligt, MARLIN. Perfekt krokning. Nu bär det av. Mkt lina! Landar en blue på 350 Lbs. Pelles tur, får på en fin 500 lbs Marlin, men tyvärr lintrassel. Shit happens. Men direkt efter hugger ytterligare en marlin till. Super krokning med Owner kroken. Tack CWC! Landade Blue 275 Lbs. NU JÄVLAR HÄNDER DET SOM INTE KAN HÄNDA.

Jag drar på en supermarlin, 700 Lbs. Satans linskrik, long time. Bobby trollar vidare med resten av betena. Precis vid min lina exploderar vattnet. DUBBELHUGG!!! Björne tar 50 lbs spöt. Linan försvinner. Fiskarna går åt olika håll. Jag har 80 lbs utrustning, så besättningen bestämmer sig för att prioritera björnes fisk först. Landar en 700 lbs superfisk. Ett helvete att dubbeldrilla. Linrusningar utan motstycke. Björne seg som fan, kämpar helt otroligt. Fisken går djupt. Efter 2 timmar landar han en 855 Lbs Marlin. DEN STÖRSTA PÅ ETT ÅR på 50 lbs utruastning. Vilken jävla fisk!

Annonser