Kapten Bobby Mc Guiness hämtade upp oss på bryggan kl 06.00. Redan på morgonen kände vi att dagen kommer att bli varm.  Som vanligt började morgonen med betesfiskjakt. Jag tog ett popperspö, och ställde mig i fören. Plötsligt smäller det till på poppern, men fisken missade. Vi fick betesfisk, och gav oss längre ut. Vid 08,30 såg vi huvudet på en sailfish i släpet av teasers. Leffe krokar den på bait and switch. Bra fight med långa rusningar på lätt utrustning. Nästa fisk som visar sig bakom båten är en MARLIN! Febril aktivitet ombord. Pelles tur. Klockren bait and switch, och linan rusar ut. Kroken sitter, fighten börjar. Lååånga rusningar när marlin är krokad. Fighten varar i ca 30 min. Leadern nuddades, och linan slits av. Catch n´release när det är som bäst. Min tur nu, sitter i solen och väntar. Dödsvarmt,men man vill inte gå ifrån akterdäck ifall fisk visar sig bakom båten. Vi fiskar enbart bait n´switch idag. En person på varsin sida av båten. Björne på höger, jag på vänster. SAILFISH, en ganska stor visar sig på inre högra teasern. Betena är ute på 2 sekunder. Den tar Björnes bete, men linan strular på rullen. Fisken kliver av, jag ser den ytterligare 10 m bak. Släpper ut 10 m till, pang så satt den. Kanonkul på laxrulle, shimano calcutta 700. Landar en sail på 100 Lbs. Björnes tur, eller som vi säger Marlinbjörne. Raisar en stor marlin, sjuk aktivitet ombord. Enormt teamwork av besättningen. Fisken missar krokbetet massor av gånger, men krokas till slut. Sjuk långrusning, rullen luktar bränt. Min rulle!!!! 50 Lbs shimano. Landar fisken efter ca 30 min,, marlin på 550 lbs.

Imorgon ska vi ut på en ny 48 timmars resa. Hoppas på bra väder, samt samarbetsvilliga Marlin. Leffe ska försöka ta en marlin på haspel. Ultimat fight bör det ge!

Annonser