Vart hämtade på hotellbryggan kl 04,00. Lång resa ut till hotspoten som vi fiskade dag 2 och 3. Planen: Ta en Marlin på haspel. Men först betesfiskjakt. Klarades av på 5 min. Nästan omedelbart raisades en Marlin. Leffe och Pelle fiskade i par. Varsitt haspelspö i handen. Marlinen hugger på Pelles spö. Linan rinner ut, fisken krokas. Tyvärr med höjd spötopp. Det leder till att linan inte är stum i mothugget. En reflex man har, så gör man i våra vatten. Svårt att få bort, sitter i ryggmärgen. När man fiskar cirkelkrok är ett stumt mothugg ett måste. Fyra fiskar till raisades, men tyvärr fastnade ingen fisk. Vi bytte till större krok, men gav upp haspel. Ingen landat, men otroligt vad en haspel kan skrika när hastigheten på fisken överstiger 100 km/h. Jag och Björne fiskade i par, när en sailfish raisades. Yttre spön på utriggen hade växlats till krokbeten. Björne krokar en sail på haspel, samtidigt vrålar babords yttre spö. Björne är högervevare på haspel, men  rullen var vänster. Spön byttes under första rusningen. Skön känsla i haspeln. Vibrationerna är högfrekventa i spöt. Men tyvärr kliver sailfishen av. Björnes fisk är kvar. Jag och Björn är team dubbelhugg. Fisken , en Marlin på 500 Lbs, landades C&R. Därefter fångar Leffe en marlin på 300 Lbs och pelle sin första sail. Jag och Björne igen. DUBBELHUGG sail, båda landades. Bait n´switch överges. Vi vill kroka mer fisk. Leffes tur, ovanligt vis så blir det lite väntan. Kanske en timme. Kapten Bobby Mc Guiness vrålar MARLIN! Febrilt jobbande ombord med teasers, korta släplängder, öka släplängder. Vilket samarbete  bland besättningen. Alla vet exakt vad dom ska göra, extrem hets! Fisken krokas av Leffe, rullen går upp i falsett. Inte många hopp, STOR fisk. Grym fight, leffe helt slut. Fisken landades, enorm fisk 700 Lbs. Nästa på tur, Pelle. Krokar och landar en 350 Lbs. Därefter avtar aktiviteten, några raisade, men ingen landad.

Mörkret kommer smygande. Vi låter båten drifta fritt, mitt i stilla Stilla havet. Overklig känsla. Total frihet. Fiskar lite haj, landar några. Bra fighter på lätt utrustning. Plötsligt kommer att jättestim bonito och mindre gulfenad tonfisk. Använder jiggar som vevas i tokfart. Krokar många. Kanonkul.

Efter några timmars sömn, beger vi oss tillbaka till hotspoten. Vi har drivit 4 nm under natten. Vi släpper ut 2 teasers, samt en betesfisk bakom båten. Min tur. Vi har egentligen inte börjat fiska på riktigt. MARLIN, tar på selet samt spöhållare. Har inte ens ätit frukost. Grym rusning på 80 lbs utrustning. Kroppen vaknar blixtsnabbt till. Klockan är bara ca 05,15. Landar fisken, marlin 500 Lbs. Vilken smakstart. Värre skulle det bli.Sitter oc h tittar på betena i vattnet, när vattenytan exploderar. En enorm Marlin flyger upp ur vattnet, tar styrbordsfisken. Rullskrik medans fiskan är i luften. Den är stor. Tyvärr är den djupt krokad, och dör i slutfasen av fighten. Vi tar fisken ombord. Den får bli middag. Vi landar fisk på löpande band. Jag sitter och längtar efter en striped marlin. För att fullborda en grand slam. En pojkdröm. Min tur att drilla. Och vad kliver på, om inte en striped. Skitnervös, vill landa den. Den är stor. Känslan när Fernando nuddar leadern är obeskrivlig. Detta är mer än man kan önska sig. Jag med en GRANDSLAM. Sail 110 Lbs, Marlin 500 Lbs och en striped på 200. Björne önskar även han en till Grandslam. Han har redan en från dag 2. Men tyvärr rinner tiden på, alla spön plockas in. Det enda som är kvar i vattnet är en teaser. Men som man säger, it ain´t over until the fat lady sings`. Marlin attackera teasern. Ett spö finns riggat. Bait n´switch. Fisken sitter, och Björne landar en Striped på 160 Lbs. Hans andra grand slam på resans. Sjukt!!!

Annonser