Dagen började bra, stannade båten längre ut än vanligt. Vi såg tonfisk i vattnet, 3 m under båten. Vi mäskade, gjorde allt. Men dom var inte hungriga. Vid kl 12, så började den stora Pennrullen knarra. En riktigt stor haj hade tagit makrillen. Jag tror aldrig hajen förstod att den var krokad. Den simmade lojt in till båten, ända fram. 3,5-4 m lång. Har ingen aning om vad det var för haj, men stor var den. Självklart gick linan av, inte mkt man kan göra med en fisk av den storleken, som dessutom har vassa tänder. Sen ökade vinden på eftermiddagen, vilket gjorde fisket svårare. Drifthastigheten blir för hög. Lyckades inte få något hugg, men dom finns där. En kompis till mig fick en 30 kg. En liten tonfisk i desssa vatten.

Kommer att dyka några dagar nu, så troligen testar jag på söndag igen,

Tight lines,

Peter

Annonser