Tittade ut och såg att det var kraftig vind. Vi åkte ut, och hade faktiskt lugnt hav. Det fanns mycket sardiner i vattnet, vilket bådar gott. Första dragningen kom efter ca 5 min. Tyvärr fastnade inte fisken på cirkelkroken. Nästa dragning, fisk fast. En blue shark på ca 35 kg släpptes tillbaka efter en hyfsad fight. Sen drog det på en riktig rusning på en ”freeline”. Efter en kraftig fight gick leadern av, ca 20 m från båten. Tonfisken ser mycket bra, så vi använder tunna leaders, 90 lbs. Om fisken är stor, kan linan gå av. Men det är sporten… Nästa fisk, ytterligare en blue shark. Snygg C/R av den också.Vi har sedan en massa hugg, utan att dom fastnar tillräckligt. Ibland kan det vara så, när man fiskar med cirkelkrok. Men det är skonsamt mot fisken med cirkelkrok, då dom alltid fastnar i käkens yttre del. Lättare att återutsätta.

Sen vid 13 tiden tilltog vinden. Vi började trolla istället. Drifthastigheten gick över 1,5 knop. Omöjligt att få tonfisk via mete. Vid 3 tiden började 80 lbs alutechnos rullen att skrika. Tonfisk. En härlig fight med en verkligen stor tonfisk. Vikt ungefär 100 kg. C/R igen självklartvis. Fisket här är enormt bra, och detta är bara början på säsongen.

Annonser