Har tyvärr haft fullt upp, så jag har inte uppdaterat bloggen. Internet här nere fungerar inte alltid. Jag vet att det är många som vill se bilder, men det är inte så lätt att ta bilder samtidigt som man fightar en stor fisk. 

Fisket har varit trögt ett tag nu. Fisk finns, men den är svår att finna. Detta pga att vi i förra veckan hade kraftiga nordanvindar, som separerade betesstimmen. Alla fiskare här nere har svårt att finna fisken, och det är det stora samtalsämnet i hamnen. Men vi har ett kraftigt högtryck just nu, som kommer att samla betesstimmen. Det ser vi fram emot.

Gårddagens fiske gav ingenting. Vi hade stora flockar av delfiner runt båten. Normalt är den blåfenade tonfisken under delfinstimmen, men inte igår. Vi såg tonfisk i ytan på långt håll. Men när vi kom fram, var tonfisken borta. En kanonfin swordfish landades av en båt igår. Ca 2,5-3 m lång.

Torsdag är nästa fiskepass, och då hoppas jag att vi kan se ytjagande tonfisk. Idag är det båtvård som står på tapeten. 

Tight lines,

Peter

Annonser