Kroatien är ett underbart land. Prisbilden är helt okej. Denna sommar har det känts skönt att inte vara i Sverige. Vi började säsongen med ett flertal fina fiskar. Dom kämpar ursinnigt. Rusningarna är minst 500 m. ALLTID! Den blåfenade tonfisken i Adriatiska havet är mycket svårfångad. Tafs skygga, samt väldigt petiga på hur man tacklar betesfisken.  Sen är mäskningen helt avgörande för att man ska locka till sig tunan. När man väl har dom vid båten, gäller det att först mäska kraftigt,för att senare minska mäsket. Dom ser vilken betsefisk som har en krok i sig, kan tydligen se det på sjunkhastigheten . Man kan slita sitt hår, när dom inte tar krokbete. Bästa sättet då är att minska mäskningen, så att dom letar mat i cirkel runt båten. DÅ tar dom krokbeten. IBLAND!!!!! Men vilket vrål i rullen när dom gör det.

I mitten av min period försvann flertalet av tonfisken. I stort sett inga båtar fångade någon fisk under 10-15 dagar. Dom var helt enkelt någon annanstans. Vi letade långt ut, samt nära land. Det var en seg period.

Sen kom dom tillbaka. De flesta i vikter straxt under 50 kg. Vi fångade rätt bra med fisk. Nu är inte biggame som gösfiske. Det duggar inte tätt med hugg, men huggen kommer med jämna mellanrum. OCH DOM ÄR VÄRDA ATT VÄNTA PÅ!!!!!

Något som har stört fisket är vinden. Vi hade enormt starka vindar från Norr, Bora; samt starka vindar från Söder, Yugo. Det var helt omöjligt att ens tänka tanken att fiska. Detta år har Kroatien drabbats av många stormar/orkaner. Det är normalt ganska lugnt den här perioden. Vi fastnade i Bora med vind på 75 knop långt ut till havs. Stor eloge till min son Alexander, som var med. Han behöll lugnet, fast att det var extrema vågor. Vågar inte ens skriva hur höga dom var, men höga var dom.

Tyvärr gjorde vinden att betesfisken skingrades.
Det vart väldigt svårt att lokalisera tonfisken. Svårt att hitta en fisk som simmar enormt snabbt i jakt på föda.

Jag hyrde en lägenhet/hus av Mata samt Katarina. Dom är det bästa värdparet man kan önska sig. Hjälpte till på alla sätt och vis. HELT FANTASTISKA!

För er som har börjat tröttna på fisket i Sverige, eller vill ta fisket till en ny dimension, testa Kroatien. Ligger nära, 2 timmar med flyg. Jag lovar, ni blir inte besvikna.

 

Tight Lines,

Peter

Annonser