Igår testade vi positioner långt norrut. Efter ca 2 timmar ylar 80 lbs rullen. Men tyvärr lossnar fisken. Vi bestämde oss för att fiska dom normala positionerna idag isället. Efter ca 1 timme kommer en tonfisk in i chummen. Vi ser den, riktigt nära båten. Den tar sardiner vi kastar in, men inte våra krokbeten.
Enormt frustrerande att inte kunna kroka den, en enormt stor fisk.
Efter ca 3 timmars fiske vrålar 50 lbs rullen. Grym rusning. Fisken tömmer nästan rullen. Med 50 m kvar, är det bara att åka efter fisken. Alla andra spöna är kvar i vattnet. Rusningen avtar, jag kan ta in dom andra spöna.
En grym fight börjar. Ronald kämpar grymt bra. Efter ca två timmar och tjugo minuter blir det bara tungt. Vi pumpar in en död tonfisk. Linan har lagt ett halvslag runt stjärtfenan. Vikt ca 75 kg. Enormt fin fisk. Enastående bra fightat Ronald.

20130819-191925.jpg

Annonser