Vi åkte ut tidigt i morse. Lämnade hamnen vid 6 tiden. Åkte ut till dom yttre positionerna. Inget händer. Min vän Ivan ringer och säger att fisket är grymt 2 M från oss. Upp med alla grejer. Åker dit. Men igen, inget händer. Ser inget på lodet. Vad göra? Vi åker till mina vanliga positioner. Lägger i spöna, och efter 10 min ser vi en tuna på lodet. Jobbar med spöna. Ett rullskrik börjar. Min stora rosa rulle!
Min tur att drilla. Efter en bra fight på ca 20 min, landar vi en tuna på 40 kg. Gör om samma drift. Inget händer. Flyttar igen till en annan position. Vi bestämmer att fiska till 15,30.
Kl 15 supervrålar en rulle. Stor fisk. Kraftig rusning. Ella sätter på sig standup bältena. Flyttar spöt från spöhållare till Ella. Men fisken rusar hela tiden. Otroligt tungt att bara hålla i spöt. En intensiv fight börjar. Fisken rusar igen, och igen. Ella kämpar. Fruktansvärt tung fisk. Jag rattar båt. Höger vänster back och fram. Galen fisk!
Efter 50 min landar vi en tuna på 70 kg. Bra kämpat Ella.

Jättekul att ha haft er i båten,

Tight lines,
Peter

20130914-213316.jpg

Annonser