När vi anlände till Sorong hade precis en cyklon dragit förbi i Filippinerna. Det drabbade inte vårt område, men svansen av cyklonen var i området. Vi åkte ut till en FAD, en flytande konstruktion för att attrahera fisk. Mycket betesfisk. Vi fick mahi-mahi samt några andra arter. Under natten förflyttade vi oss till södra raja Ampat. Otroligt vackert. På riktigt ett paradis. Helt orört. Vi ser knappt några båtar eller människor. Avkoppling när det är som bäst. Vi har fångat GT, blue trevally, golden trevally, wahoo, rainbow runner samt en massa andra arter. Fisket var bra, men vi märkte av fullmåne samt att cyklonen dragit förbi.
Huggen från GT är grymma. Enormt starka.
Jag provade även på livebait mete vid FAD. Tappade en tung dog tooth Tuna.
Det häftigaste var live bait trolling med bonito. Efter ca 30 sekunder i en liten gummibåt, drog vi på en enorm black marlin. På 30 lbs utrustning. Grymt rullskrik, innan linan gick av.

Indonesien är det vackraste jag har fiskat i.
Nästa vecka åker vi till en annan plats. Längtar grymt!

Tight lines,
Peter

Annonser