Har i 2 dagar fiskat med Lasse. Har varit underbara dagar på sjön. Råkade ut för ett kraftigt regnväder, med åska. Men vi åkte in i hamn på ön Zirje, och väntade ut ovädret. Gick över på 1 timme, sen perfekt väder. Ut och i med linorna. Vi känner på oss att snart händer det. Jag står och popper fiskar i fören när långa fri linan krokar en bra fisk. Rulltjuten är grymma och långa. Jag drillar upp en fin tuna. I med linorna igen. Hinner bara sätta 2 linor när djupriggs spöt börjar vråla. Fisk igen. Under 1 min efter jag satt linorna. Den fisken går i ytan. Låååångt. Även denna fisk får jag äran att fighta. En fin 40 kg. En grym känsla att släppa dessa fiskar, och se dom simma tillbaka i djupet.
Igår testade vi ett nytt ställe, som vi hade bra fiske på förra året . Såg massa tuna på lodet, men det var svårt att få dom och bita. Efter lite trixande, biter en fisk på. Långa frilinan igen. Ungefär 600 m rinner ut. Vi kör ikapp fisken, och Lasse kan nu fighta hem en vacker fisk. Det är skönt att se på när duktiga fiskare fightar fisk. Grymt jobbat Lasse. Fisken uppskattar vi till ca 40 kg.
Dessa fiskar går inte att uppskatta vikt på med hur dom rusar. En 30 kg rusar med samma fart som en 100 kg.
Vi har även haft stor vithaj i området enl lokala rykten. Skulle vara spännande att få se.
Tight lines,
Peter

Annonser