En lite kylig morgon. När vi åkte ut var det nästan kallt. Ca 24 grader. Vindarna var annorlunda idag, från öster. Ett molntäcke låg så långt ögat kan nå. Perfekt väder för bra fiske. Försökte beräkna driften till mina positioner. Såg en strömkant med blått vatten. Grymt bra. Beten tacklas, och ut med linorna. Första fisk efter 10 min. Efter det upplever vi något jag aldrig varit med om. Lägger i 2 linor igen, omedelbart dubbelhugg. Jag tar det ena spöt, Berra det andra. Jag vet att jag måste ta in min fisk snabbt för att hjälpa Berra. Får in den på 5 min. Tack för tävlingserfarenhet! Landar även berras fisk. Vi tittar på varandra. Helt sjukt!
Lägger i en lina, omedelbart fisk. Vi har kommit bulls eye.
Efter det kommer dagens andra dubbelhugg. Vi hör direkt att det är grövre fisk. Satans långa rusningar. Över 600 m.
Jag får upp min snabbt, men inte utan problem. Fiskarna är asstarka. Landar båda, 50 och 60 plus fiskar. Totalt landar vi 10 st. 4,5 timmar av dagen drillar vi fisk. Världsklass!!! Fick även en Albacore som vi lovligt får ta upp. Den avnjöts på vår favoritrestaurang. Mycket god!
Imorgon Bora, så vilodag med översyn av utrustning samt välbehövlig vila.
Tight lines, tails up!
Peter

Annonser