Tisdag
Åkte ut till dom vanliga positionerna. Men helt dött!
Upp med linorna, testar fler platser. Totaldött! Fick ett samtal från Christian att han hittat fisk långt ut. Åkte dit, i med linorna. Ser fisk på lodet. Efter ett tag biter en liten tuna på. Oändligt mycket bättre än inget. Mycket mer händer inte denna dag.

Onsdag
Testade ett ställe vi fått mycket fisk på. Men samma visa igen. Dött!!!
Provade många ställen innan vi gick riktigt långt ut. Ser hur ena spöt nickar till. Men fisken fastnar inte. I med ny betesfisk, då vrålar djupspöt. Fisk fast. Tar upp de andra spöna, och Niklas fightar hem en 55 kg tuna.
Fisket är segare nu, kom bara upp 4-5 st totalt idag enl lokala. Men skam den som ger sig, jag ska hitta dom.

Torsdag
Fisket är mer ”normalt” nu. Man får jobba för att hitta dom. Personligen uppskattar jag jakten. Första fiske dagen med min vän Pierre Åman. Det var faktiskt han som ”hittade” fisket här. Åtminstone fick upp mina ögon. Det var evigheter sen.
Vädret såg bra ut, testade att fiska dom centrala positionerna. Efter en timme ringer en lokal kapten och säger att Bora är på väg. Självklart tar vi upp grejerna och åker hem. Chansar aldrig med Bora.
Men vinden lugnar sig. Vi åker ut på eftermiddagen. En helt magisk eftermiddag, vindstilla och klart i luften. Står och pratar med min vän Ivan, när jag ser ena spöt nicka till. Fisken drar 5 m lina. Tänker albacore. Pierre son Fredrik sätter på sig bälte och harnest. Ingen direkt motstånd. Bly kommer, sträcker mig efter det, då drar fisken med superfart. Blyet försvinner som en gevärskula ner i vattnet. Stark fisk. Rusar 2 ggr. Då vet man, över 50 kg.
Efter 40 min landar vi en fisk på 170 cm, 70 kg. Grym fisk.

Tight lines, tails up!
Peter

Annonser