Hade idag besök av 3 äldre gentlemän. Vindarna var hyfsade. Åkte ut och la i spöna. Timmarna går och ingenting händer. Vi driver långt söderut. Ser fisk som går från 90 till 30 m. Men dom biter inte. Straxt efter 4 kastar jag i ca 4 kg sardiner. På med Tuna magneten.

Vrålhugg på långa frilinan. 5-600 m lina bara försvinner från rullen. Tar upp resten av linorna. Märker direkt att det är stor fisk. Flyttar över spöt till min gäst. Han fighter fisken, men fisken är för stark. Den far runt som en galning. Rusningar med slacklina. Min gäst blir trött i vevarmen. Vi byter till en fräcsh drillare. Men den här fisken vet hur man knäcker fiskare. Jag får ta över fighten efter ca 45 min. Fisken visar ingen tendens till svaghet.

Mina gäster får hjälpa mig att styra båten. Är inte lätt i grov sjö, med elektroniska reglage. Är man inte van vid det, är det svårt. Fisken är ursinnig. Går mot propeller hela tiden. Men den som hjälper mig med båten har en mycket bra känsla, han är nämligen nästa helt blind!!!!!

Men vilken känsla han hade för båten. Grymt jobbat!!!

Helt plötsligt bryts spöhållaren loss från båten. 3 skruvar, 6 mm går av. Fightar från spöhållare, då standup inte är möjligt pga att fisken är totalvild och mina gäster inte är vana med bigame.

Räddar spöt, och byter plats. Bromsen ligger på 16-18 kg. Efter 2 timmar och 50 min ser vi fisken. Otroligt stor. Den gör en sista rusning, ca 50 m. Känner att det blir annorlunda i spöt. In kommer fisken, tailwrapped. Den har dött under fighten. Tailwrapped är när det blir ett halvslag runt stjärtfenan. Då kommer fisken in baklänges. Tyvärr dör fisken när syret inte kan passera genom gälarna. Vi tar upp fisken i båten för fotografering. Jag är glad över fighten, men ledsen att se en så underbar varelse död.

Vikt på fisken en bra bit över 100 kg. Längd 210 cm

Tack för en grym upplevelse, och en fantastisk båtkörning!P1010862

Annonser