Åker ut från hamnen vid 5 tiden. Soluppgången är underbar. Vi ser valar och delfiner, hoppande mantor. Efter ca 30 M så lägger vi ut betena. Plötsligt kommer en Sail in från vä. Vi kör uteslutande bait n switch. Fisken tar, men kroken lossnar. Nya tag!!!​

​​

Ytterligare en Sail kommer in i teaserna. Men den biter inte. Sen kommer en mindre marlin in. Vill inte heller switcha till det krokförsedda betet. 

Vi har ett krokbete i. Kallas stinger och ligger långt från båten. Jag och Micke Odell sitter och pratar när stinger rullen tjuter. Micke landar en fin Sail på ca 60 lbs. 

Sen är det min tur. Väntar i ca 30 min. Stinger betet igen. En fin Sail på ca 100 lbs. Äter lite lunch, en gudagod tacos buffé dukas upp. Mitt under lunchen skriker Bobby ” Marlin”. Alla på tå… men tyvärr biter den inte tillräckligt. Kroken lossnar. 

Summering av dagen. Vi raisar 8 fiskar inkl 2 marlin och landar 2 Sail alltså 8/2. Helt okej dag. Tyvärr är det för varmt i vattnet. Kommer bli bättre när vi kommer ut i övermorgon.  Imorgon vilodag med meck. 

Sen åker vi ut på en 4 dagars nonstop långt ut. 

Tightt lines, Peter

Annonser