Lämnade hamnen vid 23 tiden. Absolut kolmörkt. Tack och lov en underbar radar. Vi sätter kursen långt ut. Över 100 M. Jag tar hundpasset att köra båten. 04,00- kapten vaknar. Otroligt häftigt att sitta i mörker med en bra lampa i fören.​

​ 

Vid 06 ungefär åker betena i vattnet. Nästan omedelbart landar vi en 100 lbs Sail. Det hugger/ raisar sailfish hyfsat ofta. Första marlinen hugger strax före lunch. En striped marlin. Men tyvärr släpper kroken. Ett par Sails till biter. Sen är det dags för en marlin till. En mindre blue. Men inte den heller fastnar. Bait and switch är inte lätt. Mycket att tänka på. 

Nästa marlin kommer in. Stor. Jag kastar ut switch betet, men fisken missar. Släpper ut lite lina, och bam, den sitter. Grymt hård fight med ett litet spöbälte utan harness. Men kul! Jag landar en 450 lbs blue marlin.vi ändrar taktik till livebait.   Efter det är det Mickes tur. En stor marlin tar livebaitet. Underbart linskrik. Tyvärr släpper fisken 10 M från båten. Så nära men så långt ifrån… Kvällen avslutas med att vi tänder grillen och grillar färsk tonfisk!!!​Summering av första dagen” helt otrolig”

Andra dagen började lugnt. Hade haft nattvakten så jag sov hårt. Hade betena i vattnet vid 6 tiden. Inget hände vid bojen vi hade bra fiske på dagen innan. Vi bestämde oss för att testa en annan boj. När vi kom fram hugger en marlin. Kliver av efter en bra fight. Tacklar om till livebait. Omedelbart dubbelbugg. Den ena släpper men den andra landar vi. Vikt 400 lbs.  Nästa fisk som hugger är en Sail. Jag landar den. Vikt ca 100 lbs. Ytterligare en Sail landas.  Därefter kommer svart/ grönt vatten in. Vi vill inte ha det. Vi vill ha blått vatten. Fisken har svårare att se våra beten i svart vatten. Oftast är det kallare vatten. Och kallare vatten är bra, men färgen är fel. Fisket dör ut. Betesfisken försvinner. Avslutar kvällen med grillad färsk tonfisk som vi fick av en annan båt. Mums!  Nya tag imorgon. Jakt på blått vatten. Har nattvakt inatt igen. 22-00. Jobbigt pass när man är slut efter en dags fiske. Men det måste göras när man är så här långt ute och bara driver i natten. 

Tredje dagen. Vi börjar som vanligt strax före 6. Bra action på Sail direkt. 4 st innan kl 08. Bra start, men det är marlin vi jagar. Vi hittar blått vatten. Nu är det bara att vänta.  Vid 12 tiden kommer vi in i ett sailfish race. Askul! Speciellt med en Stella 20000. Sån lyx att ha aircond på båten. I den här värmen  runt 40 grader i skuggan. Och idag behövs det. Otroligt varmt. Skönt att kunna gå in 5 min. Båten är helt fantastisk. Inte ens vatten är ett problem. Båten har en watermaker som tillverkar färskvatten av havsvatten. 

Vi ser delfiner på radarn. Åker dit. Nu brakar helvetet löst. Vi landar sailfish i massor. Byter strategi. Vi vill ha marlin. Livebait Trolling igen. Efter 30 sekunder Marlin. Dubbelbugg. Tokrusning med mängder av hopp. Brutal fight.Tyvärr hoppar den ena av.  Micke landar en 250 lbs marlin. I med nya fiskar. Hugg direkt igen. Haj! Fan! Dom vill vi inte ha. Hugg igen. Marlin! Mickes tur igen. Landar en 200 fin marlin. Efter det får vi ett par Sail till. Vilket fiske! Världsklass! Somnar helt slut vid 20 tiden efter en barbecue. 

Fjärde dagen börjar som vanligt. Landar 2 Sail direkt på morgonen.  Ser på radarn fåglar och delfiner. Tonfisk time. Kul! Riggar popperspöna. 1000 tals delfiner. Grymt vackert. Och häftigt. Missar 2 tunor på stickbait. Svårt från en båt som samtidigt trollar. Men man måste försöka. Tyvärr kammade vi noll där. Vi trollar oss hemåt. Ser en sköldpadda som fastnat i ett nät. Tar upp den och befriar den från nätet. Upplevelsen här ute är fenomenal. Det här havet lever. Hoppande mantor, delfiner i massor. Stora segel från sailfish. Vi har sailfish hela tiden. Åtminstone varje halvtimme. Däremot är det mindre marlin än när jag var här sist. ​ Avslutade med en stor black marlin som tyvärr inte fastnade. 

En riktigt grym resa med goda vänner. Vi har haft det riktigt bra!​!

Tight lines, Peter 

Annonser