Åker ut till samma position som vi var den första dagen. Försökte hitta livebait på vägen ut. Men icke, jag är värdelös på att hitta dem.

I med alla spöna, och tar även och lägger i Stellan. En otrolig mängd tonfisk kommer in på lodet. Vi jobbar på, och dom biter inte. Ringer min polare och säger att vi har massor av tonfisk på lodet. Och han har en levande makrill!

Precis när han kommer hugger det på Stellan. Aslång rusning. Får knappt upp spöt ur spöhållaren. När jag har 25 m kvar på rullen stannar fisken. En helvetisk fight börjar. Efter 2 timmar landar vi en 80 kg Tuna.

Den andra fisken drar på efter ca 30 min. Bra fight. Landar en hyfsad fisk.

Vi byter position till där vi började på morgonen. Ca 1 M från var vi var. Lägger i långa frilinan, och tunan biter när jag håller i linan. Tar ca 400 m i första rusning. Marcus fightar fisken, och vi landar en 50 kg.

Sen kommer oväder, och vi åker i hamn vid 14,00

Alla fiskar är c/r.

Tight lines,

Peter

Annonser