Tog det lite lugnt på morgonen och åkte ut vid 10. Provade att rycka upp lite betesfisk. Och idag fick vi ett par hästmakriller. Ut till positionerna, och i med grejerna. När det andra spöt var i såg jag Tuna bredvid båten. 1 m ifrån. Nu kommer det att hugga, sa jag till Marcus. Men icke. Vi driver på i 4 timmar. Inget händer.

Får ett samtal från en kompis som säger att han landat en Tuna. Och fler fanns på lodet. Tog upp alla spön och åkte dit. 10 sekunder efter jag lagt i sista spöt, DUBBELHUGG.

Långa rusningar, jag börjar fighta den första med extremt hård broms. Den andra släpper vi iväg ca 700 m. Allt för att linorna inte ska gå ihop. Efter ca 5 min tror jag att rullen kraschar. Så otroligt tungt att veva. Men det är bara fisken som är tung. Till slut kan vi återinsätta fisken. Strax över 2 m lång.

Rickard börjar fighta den andra. Den rullen har lågväxel. Betydligt enklare. Landar även denna. Samma längd. Uppskattar vikten till ca 100 kg.

Tänk vad fort det händer i fiske. Kroatien levererar!

Annonser