Jag heter Peter Cernold och jobbar som fiskeguide med fokus på Big Game i Europa, Asien och Sydamerika. Sommaren 2012 samt 2013  fiskade jag blåfenad tonfisk i Kroatien. Var nere i 3 månader. Vi hade tidvis ett riktigt bra fiske, men tyvärr blåste några dagar bort. Vädrets makter kan man inte rå över. 2013 var faktiskt ett toppår med över 100 landade tonfiskar.

Sommaren 2014 kommer jag åka ner till Kroatien igen.Även denna gång med min båt, en SEA FOX 230 med en Mercury Verado 275. Namnet på båten är ”4 Reel”. Ska även göra revanch i dom stora tävlingarna. Vi ska tävla i IGFA tävlingen därnere. Uttagningen till VM 2015. Vi kommer att tävla under namnet ”4 Reel Team SWEDEN”.

Jag började tävla i trollingsfiske 1994 med goda resultat, började därefter se mig om i världen efter roligare fiskarter. Jag har fiskat i Thailand, Ryssland, Argentina, Afrika, Kuba, Kroatien, Costa Rica och Vietnam. Av alla fiskar runt om i världen fastnade jag för blåfenad tonfisk på grund av dess otroliga styrka, jag tror inte det finns någon annan fisk som är roligare att fiska. Explosionen i hugget följt av den enorma rusningen samt styrkan är det som gör tonfiskfiske.

2011 åkte jag och min vän Björn Norrbom till Costa Rica. Jag hade hört om det otroliga Marlinfisket där. Vi blev bitna på en gång. 2012 åkte vi ner igen. Helt otroliga fiskar. Adrenalin när det är som roligast. Vilken fart dessa fiskar har, kommer att åka dit igen Januari 2013.

Jag vann Laxcup Nynäs 2011 tillsammans med Leif Karlsson. Vann igen 2013 Laxcup Nynäs tillsammans med Christer Wilhelmsson.

Driver annars Brav AB, bilverkstad i Stockholm sedan 23 år. Fiske, båtar och bilar är både min passion och mitt yrke och helt enkelt det jag gör bäst.

Bor på landet utanför Åkersberga, har två söner och en hund.

Annonser